Partició de línies de text amb Adobe Indesing

Diferències entre “Modo de composición de párrafo de Adobe” i “Modo de composición de línea única de Adobe”.




A l'hora de compondre un text en Indesing s'ha de seleccionar una d'aquestes opcions de paràgraf que configuren com el programa talla les línies.
El model de composició de paràgraf considera totes les línies compreses entre els símbols com una unitat a compondre. Dit d’un altre manera, no s'estableix la partició definitiva de les línies fins que no es marca el final de paràgraf.
En canvi, si escollim l'opció línia única les particions es calculen tenint en compte la línia. Aquest és el mètode tradicional de composició.
En el document pdf següent es veu un exemple de com funcionen aquestes opcions.
comparativa_composició
¿Quin és el mètode correcte?
Si el treball que estem fent ha de passar per un procés de correcció ortotipogràfica es aconsellable utilitzar el mètode de línia única. Així evitem que el programa faci noves particions en línies ja corregides. En cas contrari el corrector està obligat a repassar interminables vegades si totes les particions són correctes. En certa manera deixem el poder definitiu de la partició de línies als algoritmes del programa.

Si són paràgrafs curts de caire publicitari i el corrector està avisat d'aquestes possibles disfuncions en el procés de publicació, Adobe explica que els algoritmes de partició del mètode paràgraf són més complets i la compensació entre paraules és més acurada.

S'ha de remarcar la importància de conèixer aquest aspecte del programa ja que per defecte el software opta per la opció "Modo de composición de párrafo Adobe". D'altra banda el sistema de composició actua en tots els tipus de paràgraf estigui o no activada la separació de síl·labes.

Per acabar un cas pràctic:
El responsable de la composició i compaginació de la novel·la de Gabriel García Márquez El otoño del patriarca és evident que utilitzarà un dels dos sistemes... quin i perquè?